Guvernul a modificat o Ordonanță de Urgență aflată în vigoare încă din 2011 și a aprobat organizarea unor acțiuni de informare și promovare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în plan intern și internațional.

Potrivit actului normativ, Ministerul Agriculturii poate să participe la târguri şi expoziţii internaţionale, prin organizarea de pavilioane naţionale, standuri specializate pe produse agricole sau miniexpoziţii.

În acest fel vor fi promovați producătorii români din sectorul agroalimentar, care au solicitat sprijin pentru  a-și face cunoscute produsele pe piețele interne și internaționale, prin participarea la evenimente, târguri sau expoziții.

Prin acest demers, Ministerul Agriculturii intenționează să crească gradul de acoperire a consumului de alimente din producția internă și redobândirea statutului de exportator net de produse agroalimentare, în concordanță cu potențialul de producție, luând în considerare cererea crescândă de alimente la nivel mondial.

Banii necesari participării la aceste evenimente vor fi asigurați din bugetul Ministerului Agriculturii.