Interdicţia vizează autoturismele pentru oficialii de rang înalt, transportul public, vehicule pentru situaţii de urgenţă, precum şi echipamente pentru agricultură şi construcţii, se arată întru-un comunicat publicat pe pagina de Internet a guvernului rus la finalul unei întâlniri între Dmitri Medvedev şi adjuncţii săi.

'Statul face achiziţii masive, bugetul alocă resurse semnificative pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii', a apreciat Dmitri Medvedev. 'Este bine ca aceste resurse să meargă spre companiile locale, în loc să ajungă la producătorii străini, dacă vrem ca firmele locale să poată concura cu producătorii străini', a adăugat premierul rus.

Vice-premierul rus Arkady Dvorkovich a precizat însă că interdicţia se aplică vehiculelor produse în afara Rusiei, dar nu şi mărcilor străine de autovehicule produse în Rusia.

Rusia se confruntă în prezent cu cea mai mică creştere economică de după recesiunea din 2009, în condiţiile în care SUA şi Uniunea Europeană ameninţă să adopte noi sancţiuni după anexarea Crimeei.

Vânzările de autoturisme noi în Rusia au înregistrat în luna iunie cea mai mare scădere din ultimii patru ani. OAO AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto rus, a informat luna trecută că intenţionează să concedieze 19% din personal în acest an.

Grupul auto Renault urmează să semneze un acord care să îi permită să preia controlul la AvtoVAZ. Obiectivul alianţei alianţa Renault-Nissan-Avtovaz este să controleze o cotă de 40% din piaţa rusească.

Agerpres