GTS Central Europe şi-a reînnoit contractul de servicii de telecomunicaţii oferite Ministerului Afacerilor Externe din Cehia.  112 reprezentanţe ale Ministerului de Externe vor fi interconectate, inclusiv ambasadele din Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. GTS furnizează servicii de telecomunicaţii pentru Minister încă din anul 2009. În valoare de 5 milioane de euro, contractul actual cu Ministerul de Externe este valabil până în anul 2016.

„Suntem foarte mândri că vom continua parteneriatul cu Ministerul Afacerilor Externe şi că prin reînnoirea contractului vom furniza servicii de telecomunicaţii esenţiale pentru această instituţie. Facem tot ce ne stă în putere şi ne-am luat angajamentul de a pune la dispoziţia Ministerului servicii de calitate, suficient de sigure, astfel încât comunicaţiile dintre reprezentanţele instituţiei din întreaga lume să funcţioneze uşor”, a spus Petr Možíš, Director de Vânzări, GTS Cehia.

Licitaţia pentru soluţiile de telecomunicaţii solicitate de Ministerul Afacerilor Externe s-a desfăşurat în luna februarie a acestui an iar GTS a câştigat competiţia publică deschisă, în parteneriat cu GiTy Company. Împreună, cele două companii vor conecta un total de 112 reprezentanţe, prin conexiuni terestre şi prin satelit. Serviciul GTS IP VPN interconectează ambasadele Cehiei din întreaga lume cu sediul central al Ministerului de Externe şi contribuie la simplificarea comunicaţiilor dintre reprezentanţele Cehiei şi colegii din Praga. Oferta financiară transmisă, semnificativ mai mică, precum şi calitatea garantată şi siguranţa serviciilor oferite, au fost criteriile în baza cărora GTS a câştigat licitaţia.

Serviciul GTS IP VPN permite conectarea facilă şi eficientă a tuturor reprezentanţelor companiilor sau instituţiilor într-o reţea unică privată. Această reţea contribuie la reducerea costurilor de operare aferente unor comunicaţii interne de încredere. Serviciul permite interconectarea simplă a reţelelor locale de computere şi oferă opţiunea de a combina serviciile de date, voce şi internet.