GTS Data Storage este o soluție flexibilă și ușor de utilizat pentru stocarea datelor, destinată aplicațiilor business administrate prin intermediul serviciilor GTS Hosting sau prin arhive remote (accesate la distanță).

GTS Backup este un serviciu de backup și de recuperare a datelor tip „cross-platform” (între platforme), proiectat să securizeze și să asigure continuitatea oricărei afaceri, indiferent de locul în care sunt stocate datele-sursă.

Ambele produse reduc cheltuielile de capital și sunt disponibile clienților din întreaga Europă Centră și de Est, cu SLA garantat (Service Level Agreement – acord privind nivelul de calitate a serviciilor) și suport non-stop oferit clienților. Acestea îndeplinesc, desigur, cerințele de securitate la nivel enterprise, precum și standardele specifice de performanță.

„Tot mai multe companii conștientizează faptul că IT-ul nu este afacerea lor de bază. Cele două soluții noi de outsourcing pe care le oferim ajută clienții să se concentreze asupra afacerii lor, fără a mai fi nevoiți să se ocupe de proiectare, achiziții, contracte și configurare”, a declarat Marcin Kotlarski, Director Produse în cadrul GTS. „Produsele GTS facilitează conectarea, în contextul unor nevoi tot mai mari generate de dezvoltarea afacerii. Utilizând produsele noastre, clienții au acces la soluții flexibile care pot fi ajustate pe măsură ce nevoile afacerii cresc.”

Data Storage și Backup completează oferta existentă în materie de hosting și colocare cu un serviciu de stocare a datelor scalabil și multi-performant, precum și cu un serviciu de backup „disk-to-disk” securizat și intuitiv.

GTS Data Storage este o alternativă eficientă din punct de vedere al costurilor la soluțiile de stocare deținute și administrate de utilizator, oferind scalabilitate, flexibilitate și rapiditate în utilizare.

GTS Backup asigură atât backup, cât și recuperarea facilă a datelor clienților. Serviciul este destinat securizării și menținerii continuității afacerii prin stocarea datelor găzduite în centrele de date GTS sau pe serverele din locațiile clienților.

Principalele beneficii ale serviciilor:
•    Scalabilitate flexibilă, de la sute de Gigabytes până la câțiva Terabytes;
•    Costuri previzibile – serviciul este disponibil în baza unui tarif lunar ce poate fi ajustat în concordanță cu nevoile prezente ale clientului;
•    Spațiu de stocare diferențiat, cu trei nivele de performanță pentru cerințe diferite;
•    Backup „disk-to-disk” de încredere – nu este afectat de eventuale erori ale  benzilor de backup;
•    Restaurarea datelor la cerere – nu este nevoie de o căutare în întreaga bandă, ci doar de utilizarea portalului clientului sau a agentului de backup pentru a restaura datele în timp real.

Platformele GTS Data Storage și Backup sunt găzduite în centrele de date GTS, echipate cu sisteme de securitate fizică și a datelor de ultimă generație (system CCTV, acces pe bază de carduri securizate, protecție împotriva incendiilor, monitorizare 24 de ore din 24, camere cu închidere, precum și alte măsuri de protecție fizică).