Principalii indicatori ai rezultatelor financiare consolidate și neauditate pe 2011:

•Venituri de 396 de milioane de euro, în creștere cu peste 2% față de anul anterior
•Câștiguri operaționale înaintea dobânzilor, taxelor și amortizărilor (EBITDA) de 99 de milioane de euro, reflectând o marjă de 25% și o creștere anuală de 9%
•Cash flow liber (EBITDA minus cheltuieli de capital) de 50 de milioane de euro

În 2011, GTS a înregistrat o îmbunătățire a tuturor indicatorilor principali – venit, marjă brută (gross margin), EBITDA și cash flow – față de anul anterior. Creșterea profitabilității este rezultatul unei marje mai mari a serviciilor de date și a soluțiilor administrate. Deschiderea unui nou centru de date în Slovacia și extinderea continuă a rețelei de acces au contribuit, de asemenea, la creșterea marjei.

„Rezultatele noastre financiare reflectă efortul susținut al tuturor angajaților GTS în 2011. Pe lângă achiziția unui furnizor de centre de date în Cehia, am investit semnificativ în extinderea capacității și acoperirii rețelei noastre. În medie, GTS a adăugat 100 de clădiri pe lună rețelei pe care o deservim. De asemenea, ne-am accelerat intrarea pe piața soluțiilor ICT prin lansarea de noi produse și platforme. Succesul nostru este strâns legat calitatea oferită clienților, prin urmare în 2012 ne propunem să rămânem furnizorul lor de servicii preferat”, a spus Danny Bottoms, Director General Executiv GTS.

GTS a continuat seria inovațiilor în 2011 prin introducerea de noi servicii. GTS Media Line este un serviciu de transmisie optimizată pentru difuzarea semnalului de televiziune, într-o serie de formate care răspund cerințelor specifice ale industriei mass media actuale. Serviciul tip „cloud”, GTS Virtual Server, bazat pe modelul infrastructurii ca serviciu (infrastructure as a service – IaaS), permite clienților să selecteze, să aloce și să mute resursele de calcul într-un mod flexibil și precis, în funcție de nevoile proprii. Produsul constituie o schimbare de perspectivă radicală în ceea ce privește investițiile în resurse de calcul și depozitare, precum și în implementarea acestor soluții.