În aceeaşi perioadă, cifra de afaceri la nivel de grup a crescut cu 19%, faţă de primele şase luni din 2014, la 164,12 milioane de lei. Cifra nu include afacerile Politub, care, fiind entitate controlată în comun, nu se consolidează decât la nivel de profit, în proporţie de 50%, se menţionează în comunicat.

'Evoluţia cifrei de afaceri la nivel de grup a fost susţinută de creşterile înregistrate de pieţele concordante, în primele şase luni ale anului lucrările de construcţii crescând cu peste 10%', precizează compania.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara Plastsistem, subsidiara Teraglass (începând cu aprilie 2015, anterior activitatea Teraglass fiind organizată ca o linie de business a companiei Teraplast), subsidiara Teraplast Moldova şi Politub (entitate controlată în comun).

La nivel individual, Teraplast a consemnat o cifră de afaceri de 117,93 milioane de lei, în primele şase luni din an, în creştere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, profitul net al companiei s-a ridicat la 11,19 milioane de lei, în creştere de peste şapte ori faţă de cel din primul semestru din 2014, de 1,53 milioane de lei.

Grupul Teraplast a realizat, în primele şase luni din 2015, investiţii totale în valoare de 9,94 milioane de lei. Pentru întregul an, grupul şi-a propus un program de investiţii în valoare de peste 19 milioane de lei, cea mai mare parte a acestor sume fiind orientate înspre achiziţia de echipamente.

'Cifrele financiare sunt neauditate şi prezintă rezultatele individuale ale Teraplast, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS)', precizează compania.

SURSA: Agerpres