În luna decembrie 2010, Grupul CEZ în România a achiziţionat 100% acţiunile companiei TMH Hydroenergy Power, urmând o perioadă de finalizare a tranzacţiei şi îndeplinire a demersurilor legale de preluare. La începutul lunii iunie, toate aceste condiţii au fost îndeplinite, TMK Hydroenergy Power devenind parte a Grupului CEZ. Valoarea tranzacţiei este de 19,8 milioane euro.
Capacitatea totală instalată a sistemul hidroenergetic din judeţul Caraş Severin este de aproximativ 18 MW, compania deţinând patru lacuri de acumulare cu baraje (Trei Ape, Gozna, Valiug, Secu) şi patru microhidrocentrale (Grebla, Crainicel I, Crainicel II şi Breazova). Fiecare dintre microhidrocentrale are, în prezent, o capacitate instalată de până la 10MW.
Pe termen scurt, Grupul CEZ va urmări stabilizarea afacerii şi identificarea unor măsuri pentru optimizarea producţiei. Obiectivul de afaceri pe termen mediu al Grupului CEZ este retehnologizarea instalaţiilor, proces deja demarat şi care va continua în următorii aproximativ doi ani. Pe tot parcursul retehnologizarii, Grupul CEZ îşi va respecta toate obligaţiile legale privind operarea sistemului.
În urmatorii trei ani, Grupul CEZ are posibilitatea de a aplica pentru obţinerea unui Certificat Verde pentru 1/2MW.
Această nouă achiziţie se aliniază politicii CEZ de a se concentra asupra afacerilor principale din ţările în care operează deja şi, în plus, se află poziţionată în zona de producere a energiei regenerabile.
Consilierii legali ai Grupului CEZ în această tranzacţie au fost casele de avocatura Weil, Gotshal & Manges şi Tucă Zbârcea & Asociaţii.