Board-ul Sabadell ar urma să se întâlnească joi pentru a lua o decizie, a anunţat agenţia spaniolă de presă Europa Press, transmite Agerpres.

Ştirea a dus la creşterea valorii acţiunilor Sabadell cu peste 4%, la Bursa de la Madrid. Miercuri, titlurile Sabadell şi ale altei bănci cu sediul în Catalonia, Caixabank au scăzut cu aproximativ 5%. 

A patra mare bancă din Spania după active are sediul în Sabadell, la aproximativ 25 de kilometri de Barcelona. Alte bănci care iau în considerare relocarea sunt Madrid, Alicante şi Oviedo, susţine Europa Press. 

Luni, autorităţile locale au anunţat că 90% dintre votaţi s-au declarat în favoarea autonomiei la referendumul de duminică, interzis de Curtea Constituţională a Spaniei. Acest referendum a decis calea unei declaraţii unilaterale a independenţei regiunii Catalonia, care reprezintă a cincea parte din economia Spaniei şi ale cărei venituri din taxe sunt cruciale pentru bugetul naţional. 

Deşi se aşteaptă ca această criză să se rezolve prin oferirea unei autonomii extinse, analiştii avertizează că incertitudinea ar putea avea un impact asupra creşterii economice a Spaniei şi asupra reputaţiei premierului Mariano Rajoy, care conduce un guvern minoritar.