"În ultima lună sau o lună şi jumătate, acest Guvern a fost analizat, remaniat continuu pe la televizor, schimbaţi miniştri, secretari de stat ş.a.m.d., ceea ce a creat un sentiment profund de nesiguranţă în administraţia centrală, iar rezultatele acestei crize politice le vom vedea cât de curând în indicatorii macroeconomici din perioada următoare. Nimănui nu o să-i placă acest lucru, nici românilor şi nici investitorilor", a spus Grindeanu, la Palatul Victoria, la prezentarea bilanţului său. 

Grindeanu a precizat că şi-ar fi dorit ca Executivul pe care l-a condus să aibă rezultate mai bune. 

"Mi-aş fi dorit să avem rezultate mai bune. Trebuie să recunosc  că la investiţii şi la colectare se putea face mult mai bine", a precizat Grindeanu. 

Totodată, Grindeanu a făcut referire la demararea cu "o întârziere foarte mare" a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. 

"Este adevărat că s-a lucrat la stimularea investiţiilor publice, însă faptul că s-a demarat – şi nici acum în totalitate, cu o întârziere foarte mare – PNDL 2 ne-a adus ca, din punct de vedere al investiţiilor, să nu fim acolo unde am fi dorit. Explicaţiile le are doamna fost şi viitor vicepremier, doamna Sevil Shhaideh, şi sper să o spună pe cea reală", a afirmat Grindeanu. 

În ceea ce priveşte Fondul Suveran de Investiţii, Grindeanu a spus că draftul proiectului a fost finalizat la începutul lunii mai. 

"Am tot văzut că se găsesc motive cum că din cauza primului-ministru, adică a mea, n-a ajuns să fie aprobat acest fond.  Să-mi arate cei de la Ministerul Economiei când au trimis spre avizare către celelalte ministere această lege, prin care  se puneau bazele fondului.  Acest proiect a fost făcut de o comisie la Ministerul Economiei, unde au fost specialişti şi din alte ministere. Am participat la ultima şedinţă, când au finalizat acest proiect, l-am primit sub formă de draft la cabinet, după care a mers la partid – şi asta se întâmpla la începutul lunii mai -, aşteptând OK-ul din partea coaliţiei", a explicat Grindeanu. 

Potrivit acestuia, "marea dilemă" cu privire la Fondul Suveran de Investiţii a fost dacă acesta va fi în coordonarea Ministerului Economiei, a Ministerului Dezvoltării sau a Ministerului pentru IMM-uri. 

"După ce am văzut configuraţia de astăzi a Guvernului,  eu cred că va fi la IMM-uri.  Dacă lucrurile erau blocate la mine, trebuiau să fi avut deja aviz de la toate celelalte ministere avizatoare", a precizat Grindeanu. 

AGERPRES