Potrivit unui comunicat de presă al MAE, sindicatul conductorilor de metrou ASLEF a anunţat că reţeaua de metrou din capitala britanică – London Underground – urmează să fie închisă pentru 24 de ore, după ce negocierile au eşuat din cauza unui conflict cu privire la turele de noapte.

'Greva urmează să înceapă miercuri, 5 august, începând cu orele 18,30 (ora locală) şi să continue toată ziua de joi, 6 august 2015, după ce trei sindicate au respins o ofertă revizuită adresată personalului lor, referitor la introducerea serviciului de noapte pentru zilele de vineri şi sâmbătă, începând cu data de 12 septembrie 2015', se arată în comunicat.

MAE recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet https://tfl.gov.uk/modes/tube/tube-strike & www.mae.ro.

Potrivit MAE, cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (ce poate fi descărcată gratuit din 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale. AGERPRES