Acţiunea de protest va afecta fluxurile de ştiri ale serviciilor de televiziune şi de radio, dar şi de pe site-ul BBC, anunţă pagina de internet a instituţiei media.

Greviştii susţin că BBC "nu este dispus să se angajeze în găsirea unor soluţii rezonabile" pentru cei vizaţi de disponibilizările obligatorii.

Conducerea BBC a precizat că nu poate fi de acord cu cererile de a nu face disponibilizări.

Greva de luni survine după o acţiune similară la 15 iulie când plătitorii de abonament au avut parte de întreruperi ale serviciilor BBC.

Lucy Adams, directorul de afaceri al BBC, a precizat într-un e-mail adresat angajaţilor că grupul a avut săptămâna trecută contacte zilnice cu NUJ ‘în încercarea de a rezolva chestiunile pe care le-au ridicat’.

Deşi nu poate accepta ca aceste disponibilizări să nu aibă loc, conducerea "nu poate accepta nici ca membrii NUJ care riscă disponibilizarea să fie trataţi diferit faţă de alţi angajaţi BBC".

"În urma reducerii granturilor guvernului pentru World Service şi serviciul de monitorizare ale BBC am fost nevoiţi să închidem 387 de posturi, ceea ce înseamnă că, din păcate, există, în consecinţă, aproape 100 de angajaţi care riscă să fie disponibilizaţi. Am discutat cu toţi aceşti angajaţi afectaţi pentru a ne asigura că au oportunităţi de reamplasare şi recalificare, însă nu putem oferi şi nu vom oferi tratament preferenţial angajaţilor în funcţie de statutul lor sindical", a precizat Lucy Adams.
SURSA: Agerpres