De luni, angajații unei Case de Pensii din România au decis să întrerupă activitatea pe termen nelimitat. Acest lucru înseamnă că, în timpul protestului, programul cu publicul va fi suspendat.

Casa Județeană de Pensii Buzău anunță că angajații acesteia vor declanșa o grevă generală. Ea va debuta cu data de 27 noiembrie 2023. Acest aspect se găsește în notificarea nr. 544/18.11.2023. Documentul e semnat de Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii. Federația e reprezentativă la nivelul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Grevă generală în Buzău

În timpul grevei generale, angajații vor fi prezenți la locul de muncă. Ei nu vor desfășura, însă, niciun fel de activitate. Totodată, reprezentanții Casei Județene de Pensii Buzău i-au asigurat pe beneficiarii principali ai sistemului public de pensii că vor reveni la deservirea acestora cu întreaga lor disponibilitate, după încheierea acestei forme legale de protest.

„Potrivit notificării nr.544/18.11.2023 a Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii federaţie reprezentativă la nivelul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, începând cu data de 27 Noiembrie 2023, funcţionarii publici ai Casei Judetene de Pensii Buzău se află în grevă generală”, informează Casa Judeţeană de Pensii printr-un comunicat de presă.

Avertisment categoric lansat încă de acum câteva zile

De altfel, anunțul despre greva generală a fost făcut în urmă cu câteva zile. Angajații Caselor de Pensii, ITM-urilor și AJOFM-urilor au lansat un avertisment.

Astfel, în 22 noiembrie 2023, între 08:00 orele și 10:00, cei care lucrează la Casele Județene de Pensii, Inspectoratele Teritoriale de Muncă și Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă au organizat o grevă de avertisment. Ghișeele au fost închise timp de două ore.

Revendicările angajaților din sistem

Oamenii au solicitat eliminarea inechităților din sistem. Ei vor salarii egale cu cele din instituții precum ANAF sau APIA. Aceștia au ca revendicări și alocarea personalului necesar pentru a face față volumului de muncă. În plus, solicită și plata echitabilă a orelor de muncă suplimentare, aplicații informatice optime, funcționale și moderne.

Ei au spus că dacă revendicările lor nu le vor fi satisfăcute, vor declanșa o greva generală pe data de 27 noiembrie 2023. Sindicaliștii de la instituțiile de pensii au spus că o soluționare rapidă și hotărâtă a acestor probleme este vitală pentru restabilirea echilibrului.