Ryanair a anuntat ca greva care are loc la fabrica Boeing din Seattle a dus la amanarea inaugurarii noii baze operationale din Edinburgh, Scotia, din cauza intarzierilor de livrare a unor noi aeronave.

Cel mai mare operator aerian low-cost din Europa , care este de asemenea si unul dintre cei mai importanti clienti ai Boeing, a anuntat ca livrarea a doua modele 787-800 a fost amanata pe termen nedeterminat o data cu inceperea grevei in fabrica din Seattle.

Ryanair a fost astfel fortata sa amane deschiderea bazei operatiomale din Edinburgh pana pe 5 noiembrie, cand alte aeronave ale flotei sale vor putea fi transferate in aceasta locatie. Compania a fost fortata, de asemenea, sa amane 11 zboruri din Edinburgh pana in luna noiembrie.

Ryanair a anuntat in luna februarie ca va deschide cea de-a 27-a baza operationala din Europa la Edinburgh uned planuieste sa opereze pe 19 rute si sa transporte 1,2 milioane de pasageri anual.

Amanarea deschiderii bazei operationale a companiei aeriene in Scotia reprezinta primul semn al impactului pe care il are greva de la Boeing asupra industriei aeronautice din intreaga lume. Aceasta va cauza, cel mai probabil, probleme furnizorilor din intreaga lume.

Greva de la Boeing a intrerupt productia aeronavelor 737, 747, 767 si 777 si va amana din nou lansarea modelului 787 Dreamliner.

Sursa: Financial Times