Compania ELICA MEDITERRANEAN ELECTRICAL INTERCONNECTION S.M. S.A., parte a cunoscutului Copelouzos Group, și-a intensificat eforturile pentru avansarea proiectului GREGY, inițiind procedurile de selecție pentru studiile finale ale acestuia.

Anunțurile privind primele licitații au fost difuzate atât în publicațiile din Grecia, cât și în cele internaționale, subliniind seriozitatea și transparența demersului.

Informațiile esențiale au fost de asemenea făcute accesibile pe website-ul oficial al companiei, www.elicagroup.gr, cu precădere cele legate de studiile premergătoare finalizării traseului cablului submarin și stabilirea punctelor de legătură între cele două națiuni.

Proiectul GREGY va fi un simbol al tranziției verzi și al cooperării transcontinentale

Proiectul GREGY, recunoscut ca Proiect de Interes Comun de către Uniunea Europeană, se distinge prin planurile sale de a stabili o legătură HVDC de 3,000 MW pentru transferul energiei ecologice din Egipt spre Grecia și extensiv, spre Europa.

Aceasta va servi nu doar ca o nouă arteră energetică, dar și ca un simbol al tranziției verzi și al cooperării transcontinentale.

Rolul Greciei devine crucial în sectorul energetic, transformând-o într-un punct de tranzit crucial și consolidând securitatea energetică europeană.

În acest context, studiile solicitate vor furniza o evaluare aprofundată a logisticii și eficienței economice, oferind un fundament solid pentru deciziile de investiții ulterioare.

Termenul limită este 31 mai 2024

Atracția economică a acestei interconectări este clară, având potențialul de a propulsa creșterea utilizării surselor de energie regenerabile și de a cataliza proiecte noi în sectorul infrastructurii energetice.

Cu termen limită pentru exprimarea interesului fixat pentru 31 mai 2024, interesul comunității de afaceri este mare, fiind cu ochii pe evoluția licitațiilor.

Acestea sunt așteptate să determine un curs pozitiv pentru viitorul energetic al regiunii și să ofere noi impulsuri în economia verde a Europei.