Preţurile au scăzut considerabil, iar dacă ofertele  de cumpărare sunt serioase, vânzătorii sunt dispuşi la concesii considerabile. La fel se întâmplă în procesul de vânzare a insulei Oxia către membrii familiei regale din Qatar. Insula, deţinută de familia greco-australiană Stamoulis şi situată în Marea Ionică, aproape de Ithaca, are o suprafaţă de circa 500 de hectare şi a fost iniţial evaluată de proprietari la 6,9 milioane de euro, dar preţul final nu ar depăşi 5 milioane, scrie publicaţia citată.

Şi vânzarea insulei Patroklos, alată la trei km de Sounio, s-ar putea apropia de final. Potrivit unei surse bine informate, proprietarii insulei negociază cu un investitor canadian şi colaborează cu autorităţile locale pentru a clarifica ce parte a insulei poate fi dezvoltată la scară comercială. Datorită potenţialului de dezvoltare a insulei şi a distanţei mici faţă de capitala Atena, se estimează că preţul acesteia va depăşi 100 de milioane de euro.

Cu toate acestea, încercările anterioare de a vinde insula au întâmpinat obstacole legate de lipsa unui plan de urbanism, o schemă de utilizare a terenului şi o serie de probleme arheologice.

O insulă privată bine-cunoscută, Scorpios, a fost scoasă, de asemenea, la vânzare de ani de zile. Insula, care în prezent îi aparţine moştenitoarei imperiului creat de magnatul Aristotel Onassis, Athina Onassis, este situată în Marea Ionică şi a fost scoasă la vânzare din motive financiare. Însă procesul a întâmpinat câteva obstacole, în principal din cauza testamentului lăsat de Aristotel, în care interzice vânzarea insulei, cu excepţia cazului în care întreţinerea ei devine imposibilă. Având în vedere această complicaţie juridică, proprietara încearcă să găsească un investitor cu care să încheie un contract de închiriere pe 99 de ani.