După părerile turiştilor transportaţi de Corali Holidays şi al rezervărilor de cazare, destinaţia numărul unu în ultimii trei ani este insula Thassos. Pe locul doi se află fostul număr 1 – Paralia Katerini, iar pe locul trei, Halkidiki – braţul Kasandra.

Pentru Bulgaria, cei mai mulţi turisti aleg Nisipurile de Aur, datorită apropierii de graniţa cu România şi a varietăţii ofertei de cazare. Urmează, ca număr de turişti, Sunny Beach şi apoi Albena.

Cei mai mulţi turişti vin din Braşov şi din oraşele învecinate. Pe al doilea loc se situează Bucureştiul, pentru destinatiile din Grecia şi respectiv Ploieştiul ,pentru Bulgaria.

60% dintre turiştii care călătoresc în Grecia aleg locaţii tip studiouri şi apartamente de vacanţă (self catering) pe destinaţiile principale. Tarifele pachetelor (cazare + transport) pe astfel de locaţii variază, în funcţie de sezon, între 115 şi 245 de euro/persoană, minus reducerile de early booking aplicabile în funcţie de data rezervării şi care ajung până la 30%.

În ultimii ani, s-au înmulţit vacanţele care se întind pe două săptămâni şi apar tot mai frecvent chiar şi cele de trei săptămâni.

Pentru Bulgaria, o pondere covârşitoare o au rezervările pentru locaţii care oferă servicii all inclusive, iar hotelurile cele mai solicitate sunt cele de 4 stele. În comparaţie cu Grecia însă, în ultimii ani se observă o tendinţă de scurtare a vacanţelor, durata medie a acestora fiind de 4-5 nopţi. Acest lucru este posibil datorită frecvenţei curselor cu autocarul.

SURSA: Mediafax