Consorţiul va avea dreptul exclusiv de a produce, opera, circula, promova şi gestiona loteria de stat pentru 12 ani. Contractul prevede vărsarea către stat a ‘30% din veniturile brute anuale’ pe durata concesiunii.

Neînţelegerile privind taxele pe care Opap le va plăti partenerilor din consorţiu, Intralot şi Scientific Games au întârziat finalizarea acordului şi au complicat vânzarea participaţiei de 33% în Opap către Emma Delta, un vehicul de investiţii susţinut de magnatul grec Dimitris Melissanidis şi miliardarul ceh Jiri Smejc. Valoarea tranzacţiei este estimată la 700 milioane de euro.

Luni, creditorii internaţionali au redus obiectivele privind veniturile din privatizări pentru acest an dar le-au majorat pe cele pentru anul viitor,în vederea reducerii datoriei ţării, conform unui document al UE publicat de Reuters. Astfel, ţinta de venituri pentru 2013 a fost scăzută la 1,6 miliarde de euro (2,12 miliarde de dolari), de la 2,6 miliarde de euro, după ce autorităţile de la Atena nu au reuşit să atragă nicio ofertă angajantă pentru compania DEPA.

Pentru 2014, creditorii internaţionali au majorat ţinta de venituri la 3,5 miliarde de euro, de la 1,9 miliarde de euro anterior. AGERPRES