De asemenea, previziunile SETE indică faptul că, în acest an, veniturile directe şi indirecte din turism vor ajunge la 35 miliarde de euro şi vor fi create 50.000 de noi locuri de muncă, în condiţiile în care rata şomajului în Grecia a depăşit, în 2013, nivelul record de 27%. Majorarea veniturilor din turism se datorează în special menţinerii stabilităţii politice în Grecia, au apreciat reprezentanţii SETE.

Printre alte măsuri adoptate pentru stimularea turismului, premierul Antonis Samaras a anunţat că 30 de muzee importante şi situri arheologice vor fi deschise între orele 8,00 – 20,00 în perioada aprilie – octombrie.

Numărul sosirilor de turişti străini în Grecia a depăşit toate recordurile precedente, în 2013, ajungând la un total de 17,7 milioane, a anunţat recent Asociaţia Companiilor de Turism Elene.

Veniturile din turism au atins un nivel record în acest an, ridicându-se la 11,7 miliarde de euro, iar dacă se adaugă şi veniturile din croaziere suma totală ajunge la 12,2 miliarde de euro.

În primele 11 luni ale anului, sosirile pe aeroporturile elene au crescut cu 8,8%, ajungând la 13,95 de milioane. Pe plan intern, numărul de pasageri a scăzut cu 2,3%, până la 4,68 milioane de persoane.

Turismul reprezintă 17% din PIB-ul Greciei, într-o ţară în care şomajul depăşeşte 27%.

Sursa: Agerpres