Deşi numărul de turişti a crescut cu 10,4%, până la 14,2 milioane, ei au cheltuit mai puţin din cauza recesiunii, cu o medie de 654 de euro per sejur, în scădere cu 0,8% în ritm anual.

Pe primul loc în topul ţărilor de provenienţă se situează germanii, cu 1,9 milioane de vizitatori (în creştere cu 12,9%), care au cheltuit 1,5 miliarde de euro (în creştere cu 12,4%), urmaţi de britanici cu 1,4 milioane de sosiri. De asemenea, numărul turiştilor ruşi a înregistrat cea mai puternică creştere (58%) cu 691.000 de vizitatori care au cheltuit 691 milioane de euro, în creştere cu 49%, potrivit datelor anunţate de banca centrală a Greciei şi citate de Agerpres.

Aceste date confirmă că sectorul turistic din Grecia şi-a revenit în acest an, graţie şi turbulenţelor din Africa de Nord, după doi ani negativi din cauza crizei internaţionale şi a agitaţiei sociale împotriva măsurilor de austeritate.

Considerat o locomotivă a economiei elene, alături de marina comercială, turismul reprezintă între 15% şi 18% din Produsul Intern Brut, potrivit Ministerului Turismului.