În ultimii doi ani, guvernul socialist a redus cu 200.000 numărul funcţionarilor din sectorul public, prin neocuparea locurilor rămase libere în urma pensionărilor şi concedierea unor funcţionari publici cu contract temporar, după cum a informat marţi la Atena purtătorul de cuvânt al guvernului Angelos Tolkas.

Creditorii subliniază că este indispensabil ca Grecia să respecte programul de reforme structurale, după cum au semnalat luni la Atena înalţi funcţionari ai FMI.

Ministrul grec de finanţe, Evangelos Venizelos, urmează să reia în această seară negocierile prin teleconferinţă cu troica FMI, UE şi BCE, după ce, luni, s-a încheiat o primă rundă de consultări ‘într-un climat productiv’, după cum au informat autorităţile elene.
Presa elenă citează marţi surse apropiate negocierilor pentru a informa că s-a pus pe masă imediata concediere a 25.000 de funcţionari publici cu contract temporar, ceea ce ar însemna economii de 1.000 milioane de euro la buget.

Potrivit ziarului Elefterotipia, urmează punerea în practică de la 1 octombrie a unui sistem comun de remunerare în sectorul public, care va reduce cheltuielile statului cu 25%.
Sursa: Agerpres