Grecia va primi turişti în acest an, însă condiţiile sunt stricte. Toţi cei care vor dori să viziteze ţara în această vară vor trebui să aibă un rezultat negativ la testul pentru COVID-19, înainte de a se urca în avion, spune ministrul grec al Turismului.

“Scopul este de a face verificări în țara de plecare, astfel încât oamenii aflați deja în avion să se simtă în siguranță că alți pasageri au test negativ pentru coronavirus”, a declarat Charis Theoharis pentru ziarul german Faz. El recunoaşte totuşi că decizia finală privind această masură nu a fost încă luată.

Ministrul Turismului adaugă că “oamenii trebuie să se poată odihni și să nu se întrebe constant pe plajă cât de mare este rata infecției în țara din care vine turistul care stă sub umbrela din apropiere.”

Cât costă un test care depisteaza coronavirusului?

Grecia intenţionează să deschisă sezonul turistic la 1 iulie, iar ministrul Charis Theoharis explică optimismul autorităţilor: “Grecia se află într-o poziție mai bună în lupta împotriva pandemiei decât majoritatea celorlalte țări. Cifrele noastre sunt semnificativ mai mici. Acesta este motivul pentru care nu împărtășesc cu adevărat logica testelor ulterioare.”

Problema este că testele ce ar trebui făcute înainte de îmbarcarea în avion spre Grecia nu sunt deloc ieftine. Spre exemplu, testele oferite pe Aeroportul din Viena costă 190 de euro/persoană. Ministrul grec al Turismului a recunoscut că acest cost suplimentar poate fi exagerat pentru mulţi oameni, dar speră că până în iulie pot exista teste care să coste în jur de 10 euro/persoană, scrie digi24.ro.

“Sunt investite resurse enorme pentru a face testele mai ieftine și mai ușor de accesat”, a explicat ministrul elen.