"Eu consider că nu există nicio şansă ca statul elen să devină competitiv, atâta timp cât se află în zona euro. Dacă Grecia este ţinută în zona euro, se va ajunge la şomaj în masă, dar dacă renunţă la moneda europeană, grecii vor cunoaşte o revenire bruscă", a declarat Sinn, în cadrul unui discurs susţinut la New York.

El a avertizat şi asupra riscului la care sunt expuse şi alte state îndatorate din zona euro, care se vor confrunta cu tăieri masive de cheltuieli şi cu creşteri de taxe. "Tăierea salariilor şi a preţurilor la nivelul necesar în unele dintre statele din sudul Europei este imposibilă, indiferent de ceea ce spun politicienii. Politica nu poate învinge legile economiei", este de părere Sinn.

Referindu-se la ajutorul financiar de peste 100 de miliarde de euro pe care statul grec l-a primit de la începutul crizei, Sinn a declarat că ar fi fost mai bine dacă banii erau folosiţi pentru a ajuta Grecia să iasă din zona euro, şi nu să rămână, potrivit Reuters.

Preşedintele IFO a amintit că Irlanda a avut succes în reducerea preţurilor şi diminuarea datoriei sale, spre deosebire de alte ţări cu probleme din zona euro, pentru că bula sa imobiliară a început să se dezumfle înainte ca Banca Centrală Europeană şi Uniunea Europeană să înceapă să acorde credite ieftine şi să iniţieze programe de salvare.