Cifrele anunţate depăşesc estimările analiştilor, în opinia cărora vânzări de peste 800 milioane de dolari ar însemna că aproximativ 13-14 milioane de exemplare din "Grand Theft Auto V" au fost comercializate în primele 24 de ore.

"Ultima versiune Grand Theft Auto a vândut 13 milioane de unităţi într-un an. Noua versiune a făcut-o într-o zi", a declarat Daniel Ernst, analist la Hudson Square Research.

Este vorba de cele mai mari vânzări înregistrate vreodată de un joc video. Anul trecut, jocul "Call Of Duty: Black Ops II", conceput de Activision Blizzard Inc, a strâns 500 milioane de dolari în prima zi de la lansare.

"Grand Theft Auto V" este cel mai aşteptat joc video din acest an şi a fost lansat marţi în versiuni compatibile cu doar două console, PlayStation 3 de la Sony şi Xbox 360 de la Microsoft. Jocul costă 60 de dolari şi potrivit presei costurile de creaţie s-au ridicat la 200-250 de milioane de dolari, adică un buget comparabil cu cel al blockbusterurilor Hollywoodiene.

Industria jocurilor video se aşteaptă ca lansare noile console Xbox One şi PlayStation 4 în luna noiembrie să conducă la o creştere a vânzărilor.AGERPRES