Ursus Premium a primit, pentru al doilea an consecutiv, Grand Gold Medal, una dintre cele mai prestigioase distincţii din cadrul Monde Selection 2009.

Marele premiu este acordat berilor cu însuşiri senzoriale excepţionale premiate anterior cu trei medalii de aur consecutive în cadrul competiţiei. Monde Selection analizează produsele participante la selecţie în laboratoare independente şi atestă conformitatea calităţii produselor premiate cu standardele internaţionale.

Produsele înscrise în concurs sunt testate de un juriu format din degustători profesionişti care evaluează berile în funcţie de aspectul berii (culoare şi spumă), calităţile senzoriale specifice (aromă şi gust) şi caracteristicile tehnice.

„Ursus Premium a demonstrat încă o dată că a ajuns la un standard de calitate care îi permite oricând să concureze cu cele mai renumite mărci de talie internaţională, iar cele 17 medalii câştigate în ultimii 5 ani, fac din Ursus Premium cea mai titrată bere premium din România”, a declarat Monica Mândruţiu, Quality and Brewing Director al Ursus Breweries.


Monde Selection este una dintre cele mai vechi şi mai importante organizaţii de evaluare a calităţii, fondată în Belgia în anul 1961 de către guvernul Belgian. Monde Selection recunoaşte atât calitatea ingredientelor cât şi procesul de producţie, acordând Grand Gold Medal doar berilor care ating cele mai înalte standarde de calitate.

Ursus Breweries, subsidiară a SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Compania are sediul central în Bucureşti şi deţine patru fabrici de bere în Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău şi Braşov, având peste 1.500 de angajaţi. Mărcile Ursus Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Redd’s, Timişoreana, Stejar, Ciucaş, şi Pilsner Urquell.

SURSA: Ursus Breweries