Mio Technology a vândut în prima parte a acestui an 6.000 de unităţi GPS, cu 2.000 de aparate mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, cota de piaţă a companie a scăzut de la 43% în primul semestru al anului trecut la 35%, în primul semestru al acestui an.
“În Romania avem o cotă de piaţă de 35% spre 40% . Vrem să ne întoarcem la cota de 50% pe care o merităm”, a declarat Laura Samson, Country Director România, Ungaria, Slovacia şi Cehia, Mio Technology.
Pentru a atinge acest obiectiv compania a lansat astăzi pe piata locală o nouă gamă de dispozitive GPS, bazate pe software-ul Spirit optimizat.
“Am decis ca în 2011 să lansăm o gamă completă cuprinzând 9 dispozitive diferite, bazate pe acelaşi software Spirit, care să ţintească toate cele trei categorii mari de cumpărători. Pentru cei care îşi doresc un dispozitiv de buget, vom avea disponibile două modele cu harta României, pentru cei care îşi doresc un raport avantajos calitate-preţ – o gamă de mijloc generoasă cuprinzând 5 modele, iar pentru cei care caută echipamentul GPS complet – două modele cu funcţionalităţi complexe, capabilităţi multimedia şi conectivitate Bluetooth”, a adăugat Samson.
SmartRoutes şi LearnMe Pro, două funcţii noi şi utile pentru utilizatorii Mio
Noua gamă de echipamente GPS include modulul avansat SmartRoutes, căutare Google integrată şi diverse funcţii multimedia. Noul design al software-ului Spirit include previzualizarea a 4 rute diferite pe ecran: cea mai rapidă, cea mai scurtă, cea mai simplă şi cea mai economică, dintre care utilizatorul o poate alege pe cea potrivită momentului respectiv.
O altă noutate cu care noua gamă de echipamente se individualizează este update-ul gratuit pentru o perioadă de doi ani pentru harta întreaga Europă. O altă noutate pe care Mio o aduce anul acesta este posibilitatea de închiriere a hărţilor doar pe durata folosirii acestora, la preţuri mult mai avantajoase decât în cazul cumpărării acestora.
 
Odată cu lansarea noii game, echipamentele GPS îşi măresc gradul de interactivitate cu şoferul prin intermediul funcţiilor SmartRoutes şi LearnMe Pro. Dacă SmartRoutes foloseşte o bază de date cu informaţii primite de la milioane de şoferi pentru a optimiza ruta calculată, funcţia LearnMe Pro monitorizează şi reţine stilul de condus specific fiecărui utilizator pentru a estima cât mai corect timpul de ajungere la destinaţie şi pentru a oferi conducătorului auto rute personalizate.
Asistenţă la parcare
Întreaga gamă de dispozitive Mio include funcţia de asistenţă la parcare, care permite afişarea listei parcărilor disponibile pe o rază de 1 km de la destinaţie şi ghidarea pe banda corectă pentru a înlesni virarea, opţiune extrem de folositoare în special în traficul aglomerat.
Utilizatorii vor putea să îşi planifice mai eficient călătoriile, direct de pe calculator, folosind aplicaţia MioMore Desktop sau direct de pe echipamentul GPS care permite setarea de puncte intermediare multiple, care pot fi prioritizate pentru obţinerea unor trasee optimizate ce pot fi previzualizate folosind modul de simulare.
Echipamentele vârf de gamă includ preinstalate ghiduri de călătorie pentru oraşele mari din Europa care cuprind liste generoase cu atracţiile turistice, locurile în care se poate servi masa, hoteluri sau alte Puncte de Interes (POI). Sutele de opţiuni pot fi accesate rapid atunci când utilizatorul se conectează la aplicaţia MioMore Desktop 2 prin intermediul calculatorului personal.
Noua gamă de dispozitive Mio porneşte de la preţuri de 300 de lei pentru S380 (ecran de 3,5 inci) şi ajunge la 950 lei pentru vârful de gamă S687 (ecran de 5 inch).