După ce a anunţat că vera să se lanseze cu propriul telefon, se pare că Google ar vrea să înceapă să vândă şi calculatoare portabile. Mai precis, conform unor informaţii apărute în „International Business Times” compania intenţionează să comercializeze netbook-uri sub marcă proprie.

Lansarea netbook-ului de la Google ar putea avea loc la sfârşitul acestui an şi va fi echipat, cum era de aşteptat, cu un sistem de operare Google Chrome OS. Conform celor de la IBT, calculatorul va fi echipat cu un procesor NVidia Tegra şi va avea un ecran TFT HD-ready multi-touch.

Printer altele, netbook-ul va avea o memorie de 2 GB RAM, un hard-disk de 64 de GB SSD, un webcam, un port Ethernet, porturi USB, conexiune Wi-Fi, bluetooth şi card-reader.

Pe partea de soft, în afară de sistemul de operare, calculatorul va mai avea Google Maps, Google Docs, browserul de internet deja consacrat, precum şi alte aplicaţii Google.

Preţul acestuia va fi undeva sub nivelul de 300 de dolari, ceea ce îl va face un concurent destul de serios în faţa actualelor produse similare de pe piaţă.