"Sclavia modernă este o industrie de mai multe miliarde de dolari care distruge vieţile a 27 de milioane de persoane", explică în blogul său Shona Brown, vicepreşedinte al Google.org, ramură filantropică a grupului californian. "Finanţăm un anumit număr de grupuri care luptă împotriva acestei probleme", precizează aceasta.

Google a donat în total în 2011 115 milioane de dolari unor organizaţii neguvernamentale şi asociaţii din domenii variate precum educaţia femeilor, formarea profesională sau asistenţa în căutarea unui loc de muncă, potrivit lui Brown.

"Susţinem educaţia tinerelor fete din ţările în curs de dezvoltare", afirmă Shona Brown, adăugând că "prin oferirea unei educaţii tinerelor fete, nu le deschideţi numai lor uşile, ci şi familiilor acestora".

Google.org va oferi totodată burse unui număr de peste 3 milioane de studenţi în ştiinţă, informatică şi matematică, în special în Marea Britanie şi Statele Unite.

Google a donat până în prezent mai mult de un miliard de dolari în materiale şi servicii, concluzionează vicepreşedintele Google.org în blogul său.
SURSA: Agerpres