Noile piețe disponibile sunt Ungaria, Spania, Cehia, Marea Britanie, Italia, Franța, Germania și SUA. Fiat, listat la Milano, Ford sau Aplle în SUA, sau Pirelli, France Telecom, BAYER, Beiersdorf, Ebay, Gogle sunt acum disponibile direct din țara noastră. Casa de brokeraj este prezentă în 19 țări și are un volum lunat de tranzacționare (în marjă) de peste 25 miliarde euro. „Noile instrumente din platformă vor fi cu siguranță atractive și vor crește interesul investitorilor români pentru piața de acțiuni, avâdn în vedere că până în prezent aceștia au preferat prioritar piața forex”, a declarat Victor Safta, directorul general al societății.
Platforma XTB oferă acum și 16 instrumente ETF (Exchange Trade Funds), instrumente cu expunere sintetică pe un indice al pieței de acțiuni sau pe un sector de companii ori mărfuri. „Unul dintre avantajele cele mai importante ale ETFurilor este modalitatea foarte simplă de a beneficia de avansul sau declinul unui sector printr-o poziție de cumpărare (long) sau de vânzare în lipsă (short) pe un singur instrument, operațiune echivalentă cu luarea de poziții în zeci de titluri listate pe piețele respective”, mai spune șeful X-Trade Brokers.
Marja de tranzacționare pentru acțiuni este de 10-25% în funcție de bursele pe care sunt listate acțiunile, iar pentru ETFuri este de 10%, adică pierderile sau câștigutilr sunt amplificate de 10 ori.