Acest demers al companiei Google se înscrie în efortul de unificare a tuturor brandurilor sale cu prilejul lansării publice a reţelei Google+.

Se preconizează că Youtube va fi printre puţinele branduri Google care nu vor trece printr-un proces de rebranding. Iniţiativa are precedent, mai precis anul 2008 când JotSpot a devenit Google Sites şi anul 2009 când Platforma VOIP Grand Central a fost numită Google Voice.

Picasa aparţine companiei Google din 2004 şi Blogger din 2003, iar acestea se numără printre cele mai accesate website-uri din lume. Deşi demersul ar putea supăra câţiva clienţi, acesta îi permite companiei Google să integreze cele două servicii în Google+.

Rebranding-ul ar putea începe într-o lună jumătate sau chiar mai devreme în funcţie de data lansării Google+, conform surselor care şi-au păstat anonimatul. Debutul public Google+ ar putea avea loc pe 31 iulie, dată la care vor fi permanent şterse profilurile private Google, pentru a încuraja înmulţirea profilurilor pe noua reţea de socializare.

Google a refuzat să comenteze cu privire la acest subiect.

SURSA: CNN