Google Phone a fost prezentat la New York in cadrul unei mari conferinte urmarita in direct de catre o multime de analisti, care au estimat deja vanzari de sute de mii de unitati pana la sfarsitul anului.

Intrebarea pe care si-au pus-o expertii este: Ce va urma in continuare pe piata telefoanelor mobile si cum va resimti Apple prezenta Google Phone? Pentru unii analisti intrebarea este destul de simpla. Unul dintre raspunsuri a venit din partea analistilor Gartner care au declarat ca Google Phone nu este un telefon al Google in maniera in care iPhone-ul este al Apple. Este un telefon produs de HTC, vandut de T-mobile, in care contributia Google a fost doar in ceea ce priveste sistemul Android. In absenta acestuia, HTC Dream „ar fi fost un simplu telefon cu touchscreen care ar fi putut sa incerce sa realizeze ceva vanzari pe perioada sarbatorilor”, arata un analist Gartner.

Desi s-a vehiculat ca Google Phone va fi concurentul direct al iPhone, analistii spun ca Google Phone este cu totul altceva. In ceea ce priveste intrebarea ce va urma in continuare, analistii arata ca urmatoarea mutare va veni din partea unor jucatori care acum sunt relativ in umbra, cum ar fi Samsung si LG si care acum asteapta ca lumea sa prinda gustul telefonului cu touchscreen. Cand vor simti ca e momentul sa iasa la rampa, in mod sigur o vor face.

Sursa: L’Expansion