Ne-am invatat ca in ultimii 10 ani ideile Google sa apara spontan, parca de nicaieri. Gigantul informational nu inceteaza sa uimeasca si a lansat un concurs prin care va oferi un premiu de 10 milioane de dolari pentru cea mai buna idee ce ar putea schimba in bine omenirea sau ar putea ajuta un numar cat mai mare de persoane.

Proiectul 10^100 ( Zece la puterea o suta) a fost lansat o data cu celebrarea a 10 ani de existenta a Google. Compania ideamna utilizatorii sa trimita ideile pe www.project10tothe100.com pana pe 20 octombrie. Ideile pot fi atat foarte sofisticate, tehnice, dar si foarte simple. Insa principalul scop este de a arata cum se poate imbunatati modul de viata al omenirii sau cum pot fi ajutati cat mai multi oameni.

La expirarea timpului vor fi alese de catre juriu 100 de idei care vor fi puse la dispozitia utilizatorilor Google. Acestia vor vota 20 de idei dintre care un juriu specializat va alege cele 5 finaliste. Acestea vor fi anuntate in luna februarie 2009. Daca juriul va hotara sa recompenseze cele 5 idei, fiecare va primi un fond de 2 milioane de dolari. 

Google a dat ca exemplu idee practica Hippo Water Roller, un container cilindric ce poate trasporta foarte usor cateva zeci de litri de apa.

Sursa: GoogleNews