Google ar putea anunţa acest nou serviciu marţi, cu ocazia Conferinţei anuale a Dezvoltatorilor Google I/O din San Francisco, însă pentru moment acest serviciu va funcţiona într-un format de test, fără a fi accesibil publicului larg.

În luna aprilie Amazon a inaugurat un serviciu care le permite utilizatorilor să păstreze aproximativ 1.000 de piese muzicale pe un server web dedicat, în loc să le salveze pe hard-disk-urile proprii. Acest serviciu este gratuit iar melodiile pot fi ascultate direct din browser-ul de internet.

Reprezentanţii Google nu au putut fi contactaţi de către agenţia britanică de presă pentru a comenta pe marginea acestor informaţii.

Conform Wall Street Journal, Google nu a încercat încă să obţină licenţe de la cele patru companii importante de pe piaţa muzicală.

Utilizatorii noului serviciu Google ar putea asculta muzica depozitată pe serverele dedicate de companie, dar nu o vor putea descărca de pe internet.

Una dintre cele mai profitabile divizii ale Google, YouTube, a anunţat luni că le oferă utilizatorilor posibilitatea de a închiria peste 3.000 de filme ce pot fi vizionate direct din browser-ul de internet.
Sursa: Agerpres