Mai multe oraşe din SUA s-a înscris în cursa pentru a deveni localităţile cu cel mai rapid Internet din lume, după ce Google a anunţat, la începutul lunii februarie, că vrea să construiască o reţea experimentală care va oferi utilizatorilor o viteză de 1 GBps.

Google, cea mai admirată companie din lume, conform Fotune, a anunţat la începutul lunii februarie că va construi o reţea de fibră optică în mai multe oraşe americane. Internetul pe care îl va oferi Google va fi de 100 de ori mai rapid decât viteza medie pe care o au cei mai mulţi americani în prezent, 1 GBps. Google vrea să construiască o reţea care să cuprindă între 50.000 şi 500.000 de utilizatori, iar preţurile vor fi competitive, conform oficialilor companiei.

Google a făcut o invitaţie deschisă oraşelor mici şi mijlocii din SUA, termenul limită pentru înscriere fiind 26 martie, câştigătorii urmând a fi anuntaţi în decursul acestui an. Mai multe oraşe americane s-au înscris pe lista Google, iar locuitorii acestora au recurs la metode inedite pentru a-i convinge reprezentanţii motorului de căutare.

Locuitorii oraşului Topeka din SUA au luat decizia ca oraşul lor să poarte denumirea de Google pentru o lună de zile. Primarul oraşului William Bunten, a anunţat oficial că, începând cu luna martie 2010, oraşul lor se va numi „Google, Kansas – capitala fibrei optice”.

Cei din oraşul Greenville, South Carolina au lansat o campanie sub titulatura „We are Feeling Lucky” cu trimitere la butonul din pagina de căutare Google „I’m Feeling Lucky”. Aceştia au creat conturi pe majoritatea reţelelor sociale şi vor încerca de asemenea să facă cel mai lung lanţ uman.

Alte oraşe care s-au înscris în cursă sunt Duluth (Minnesota) şi Columbia (Missouri).

SURSA: Mashable