Lansat în urmă cu trei ani, browserul Google Chrome a câştigat rapid teren, iar acum utilizatorii pot instala şi naviga cu ultima versiune finală şi stabilă, cea cu  numărul 14.

Spre deosebire de ultima variantă, Google Chrome 14 vine cu Web Audio API – un instrument ce oferă programatorilor posibilitatea de a adăuga în aplicaţiile Web efecte sonore avansate şi care pot fi procesate dinamic şi Native Client – o tehnologie open source pentru executarea codurilor C / C++ în browser.

Cu Chrome 14, Google  a reparat 32 de probleme de securitate, 15 dintre acestea fiind foarte importante. În ciuda numărului mare al bug-urilor reparate, recompensele acordate de americani prin programul Chromium Security Rewards nu au depăşit 15.000 de dolari. Acest lucru se datorează faptului că multe dintre probleme au fost identificate de membrii echipei de securitate a Google şi a comunităţii Chromium. Aceştia nu intră în programul de recompense.

Google Chrome are în prezent o cotă de piaţă de 24% la nivel mondial şi de 23% în ţara noastră. Internet Explorer şi Mozilla Firefox ocupă în continuare primele două poziţii, la nivel mondial cu 48% , respectiv 27%.