Compania americana Google cauta sa angajeze 360 de noi salariati, in contextul in care saptamana trecuta a anuntat al treilea val de concedieri de la inceputul anului.

 

Google anunta ca a angajat prea multa forta de munca in anumite sectoare, in timp ce in altele nu dispune de suficienti salariati. Recent, compania a concediat 200 de membri ai departamentelor de marketing si vanzari, dupa ce anterior concediase 100 de angajati ai departamentului de resurse umane.

 

Majoritatea locurilor de munca ii vizeaza pe cetatenii americani si sunt dintre cele mai variate, de la inginer IT pana la administrator al cantinelor pentru angajati de la sediul din Mountain View, California.

 

Google este o companie a carei forta de munca a crescut la un numar de peste 20.000 de salariati la sfarsitul lui 2008, fata de 10.600 in anul 2006 si unul dintre angajatorii cu o imagine foarte buna pe piata de recrutare.

 

O data cu venirea noului director financiar Patrick Pichette, care a anuntat ca prioritatea mandatului sau este taierea costurilor, compania a recurs la concedieri si restructurari ale personalului. Daca in anii anteriori se angajau in medie 2.000 de noi salariati pe trimestru, in 2008 aceasta medie a fost de numai 100 de persoane.