Google a lansat, marţi, primul telefon mobil propriu, botezat Nexus One, cu care va ataca piaţa smarthone-urilor, iar telefonul va fi vândut direct de Google consumatorilor din lumea întreagă.

Nexus One a fost dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la cartierul general Google din Mountain View, California. Telefonul, care are un ecran sensibil la atingere de 3,7 inch, (9,4 cm) va rula versiunea 2.1 a sistemului de operare Android. Dezvoltat împreună cu taiwanezii de la HTC, Nexus One are un procesor Snapdragon de 1 Ghz şi o grosime de 11, 5 mm, cântărind în jur de 130 de grame.

Cel mai nou model de iPhone de la Apple, 3GS, are un ecran de 3,5 inch (8,9 cm), un procesor ARM Cortex A8 de 600 Mhz şi o grosime de 12,3 mm, cântărind cu 5 grame mai mult decât Nexus One.

Alte funcţii ale lui Nexus One includ o cameră foto de 5 megapixeli cu flash LED, o mufă pentru căşti de 3,5 mm, GPS, interfaţă 3D, recunoaştere vocală şi două microfoane care au rolul de a filtra zgomotul de fond pentru a asigura convorbiri clare. 

Telefonul este disponibil la un preţ de 529 de dolari, deocamdată în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Singapore şi Hong Kong. 

Nexus One este primul terminal mobil din istoria de 11 ani a companiei Google, liderul pieţei mondiale a motoarelor de căutare. Google a avut, în 2008, un venit de 22 de miliarde de dolari. Mai multe informaţii despre Nexus One aici.

SURSA: Engadget