Chrome pentru Android va fi disponibil în versiune Beta în Android Market, inclusiv în România în următoarele câteva zile, pentru telefoanele şi tabletele cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Pentru moment, Chrome pentru Android Beta va fi disponibil în engleză, franceză, germană, spaniolă şi portugheză.

La fel ca versiunea pentru desktop, Chrome pentru Android Beta se bazează pe viteză şi simplitate. Include funcţia de conectare şi sincronizare pentru a avea aceeaşi experienţa personalizată de navigare pe internet oriunde, pe orice dispozitiv.

În momentul iniţierii unei căutari, principalele rezultate se încarcă în fundal pe măsură ce tastaţi, în acest fel rezultatele sunt afişate mult mai rapid. Desigur, atât căutarea cât şi navigarea se pot face rapid şi din bara de adrese, la fel ca la versiunea desktop. Filele au fost regândite, iar acestea se adaptează natural atât unui telefon cu ecran mic, cât şi unei tablete cu ecran mai mare. Puteţi să faceţi trecerea între un număr nelimitat de pagini, cu o mişcare foarte simplă, ca şi cum aţi avea un pachet de cărţi de jos în mână.

Totodată, Chrome pentru Android rezolvă şi una dintre cele mai mari neplăceri la navigarea mobilă: selectarea link-ului corect dintre mai multe link-uri pe un dispozitiv cu ecran mic. Nu veţi mai fi nevoiţi să urmăriţi şi să selectaţi link-uri pe o pagină web, deoarece Link Preview face zoom automat pe link-uri şi facilitează alegerea unui anumit link.

Ca şi în cazul versiunii desktop, Chrome pentru Android Beta include modul de navigare incognito şi setări avansate de confidenţialitate.

<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/lVjw7n_U37A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>