Programul „Drepturile copiilor” a fost lansat în urma unui studiu realizat de UNICEF România anul trecut asupra modului în care presa din România se raportează la drepturile copiilor în timpul procesului editorial. Analiza arată că 16% din articolele din presa scrisă şi din ştirile TV încalcă drepturile copiilor, dezvăluind identitatea acestora, folosind un limbaj depreciativ, marcat de stereotipuri şi arătând o lipsă totală de interes pentru imaginea publică a copilului.
"Copiii sunt vulnerabili, iar protecţia lor este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. În lipsa unor reglementări care să împiedice încălcarea drepturilor copiilor în presă, misiunea noastră şi a partenerilor de comunicare este crucială. Ne dorim ca prin această iniţiativă să informăm şi să transformăm mesajul nostru într-o componentă cheie a oricărui demers jurnalistic", declară Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF în România.
GolinHarris a intermediat relaţia dintre reprezentanţii UNICEF şi partenerii cheie din mass-media. "Am răspuns cu entuziasm demersului unic propus de UNICEF. Fiind conştienţi că este un proces de durată, am gândit o strategie pe termen lung care să responsabilizeze şi să implice toţi actorii de dialog. Este un efort comun şi judecând după primele reacţii, sperăm ca până la finalul campaniei obiectivul nostru să fie susţinut de întreaga mass-media", spune Monica Botez – Client Service Director GolinHarris Bucureşti.
Acesta este cel de-al treilea proiect pro bono pe care GolinHarris îl dezvoltă pentru UNICEF in 2011. Primul proiect sprijinit de agenţie a fost pentru campania de strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi din România. 
GolinHarris Bucureşti a luat naştere în acest an în urma afilierii agenţiei Lowe PR la una dintre cele mai valoroase reţele internaţionale de PR, GolinHarris Worldwide. Acesta este primul birou din Europa Centrală şi de Est al companiei americane, care deţine în total 34 de birouri în America, Asia Pacific, Europa si Orientul Mijlociu.
Portofoliul de clienţi GolinHarris Bucureşti include companii de renume precum Electrolux, RBS- Royal Bank of Scotland, Franklin Templeton Investments, Orange, Johnson&Johnson, Ferrero, Schneider Electric, CB Richard Ellis, Transavia, Century 21 România, Readers Cafe, Crucea Roşie Română, UNICEF.