Dezvoltatorul Futureal Group si compania imobiliara Immoeast A.G. au pus piata de temelie pentru centrul comercial Gold Plaza din Baia Mare, investitie ce se ridica la suma de 97 milioane de euro.

Centrul comercial se va desfasura  pe o suprafata de peste 30.000 de mp, spatii destinate inchirierii.

Aceasta este cea mai mare investitie din zona Maramuresului si potrivit estimarilor primarului din Baia Mare, Cristian Anghel, investitia va crea peste 1.000 de noi locuri de munca.

Amplasarea acestui centru a fost aleasa in urma cu mai bine de un an, in urma unei analize ce a cuprins 20 de orase din Romania. Gold Plaza va avea cel putin 170 de magazine si centre de distractie, iar parcarea va putea gazdui 600 de masini.

Deschiderea oficiala va avea loc la sfaristul anului 2009.

Finantarea pentru acest proiect a fost realizata in proportie de 80% prin banca MKB din Ungaria si in proportie de 20% din fonduri proprii. Potrivit lui Eran Tchoer, directorul de dezvoltare al Futureal Group, pentru proiectul Gold Plaza Baia Mare, finantarea este deja asigurata, ceea ce inseamna ca pana la finalul proiectului, nu vor exista probleme cu bancile.

Dezvoltatorul estimeaza un flux al vizitatorilor de 30.000 de persoane pe zi, intrucat acest centru comercial se adreseaza unui potential de 500.000 de persoane care locuiesc in zona Maramuresului.