Global Finance, prin divizia sa de real estate, Global Emerging Property Fund, lansează proiectul Global City Residential, pentru care va investi 65 de milioane de euro. Proiectul va fi completat de o a doua fază, cu o valoare de 55 de milioane de euro.

Complexul rezidenţial face parte din proiectul mixt Global City care include şi Business Park format din clădiri de birouri de clasă A. Valoarea totală a proiectului Global City este de 200 de milioane de Euro.

În prima faza vor fi construite patru clădiri ce vor cuprinde un număr de 381 de unităţi locative, cu suprafeţe de la 50 de mp la 200 de mp, împărţite în 40 de studiouri, 142  de apartamente cu 2 camere, 99 cu 3 camere, 86 cu 4 camere şi 14 duplexuri. Suprafaţa totală a terenului alocată noului ansamblu din nordul Bucureştiului este de 22.204 mp.

În realizarea proiectului  Global City au fost implicate companii de renume, de la arhitecţii de concept, ISV Architects&Associates din Grecia, echipa de arhitecţi responsabili cu implementarea proiectului în România, West Group Architecture, la Gardiner & Theobald, Project Manager şi nu în ultimul rând B&A Construct, în calitate de antreprenor general.

Finalizarea primei etape a ansamblului rezidenţial este estimată pentru ianuarie 2010, iar pentru faza a doua –  în trimestrul al patrulea din 2010.

Colliers International va fi agentul exclusiv al proiectului Global City Residential asigurând consultanţă şi vânzarea apartamentelor.

În România, Global Finance are în vedere dezvoltarea a încă două proiecte imobiliare de mare anvergură: Global Gardens, ansamblu rezidenţial lângă Şcoala Americană şi Global Plaza Floreasca, un proiect mixt, localizat în imediata vecinătate a Parcului Floreasca, ce va include, spaţii de birouri, galerii comerciale şi apartamente de lux.

Global Finance este un fond de investiţii independent, ce administreaza o serie de fonduri de investiţii private şi imobiliare. Înfiinţat în 1991, Global Finance are birouri în Atena, Bucureşti şi Sofia şi a realizat peste 70 de investiţii, capitalizând un total de peste 850 milioane Euro.


Data: 15 mai 2008

Sursa: DC Communication