Simone Biles a luat aurul la Anvers

Simone Biles a câştigat al 22-lea aur mondial. Americanca a obţinut o notă excepţională de 14,800, fiind urmată pe podium de gimnasta chineză Yaqin Zhou, în vârstă de 17 ani (14,700).

Brazilianca Rebeca Andrade a completat podiumul (14,300).

Sabrina Voinea, locul 4 mondial la sol

Românca noastră s-a clasat pe locul 4 în finala la sol, duminică, la Campionatul Mondial de gimnastică de la Anvers, cu un punctaj de 13.766.

Aurul i-a revenit americancei Simone Biles (14.633). Aceasta a îmbrăţişat-o pe Voinea după ce s-au anunţat punctele româncei.

Pe locul doi a terminat Rebeca Andrade (Brazilia) – 14.500, iar pe trei s-a clasat Flavia Saraiva (Brazilia) – 13.966.

SUA a câştigat titlul mondial la gimnastică feminină

Echipa feminină a Statelor Unite, cu Simone Biles în frunte, a cucerit al şaptelea titlu consecutiv la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers, miercuri seară.

Finala s-a încheiat cu un exerciţiu superb la sol, care i-a adus un punctaj de 15,166 pentru un total de 167,729.

Biles a luat o pauză de doi ani pentru a-şi proteja sănătatea mintală. Aceasta a câştigat primul dintre cele cinci titluri mondiale la individual compus la 16 ani, în urmă cu zece ani, tot la Anvers.

Cu un total de 33 de medalii mondiale şi olimpice, Biles a egalat recordul lui Vitali Scerbo, care a concurat pentru Uniunea Sovietică, echipa unificată şi Belarus.

Brazilia a ocupat locul al doilea cu 165.530, condusă de Rebeca Andrade , în vârstă de 24 de ani, devenind astfel prima ţară sud-americană care câştigă o medalie olimpică sau mondială pe echipe.

Echipa Franţei a luat bronzul cu 164.064 în urma unor exerciţii excelente la bârnă şi la sărituri, evidenţiate de performanţa lui Melanie De Jesus Dos Santos, care se antrenează la sala de sport deţinută de familia lui Biles în Texas.

Americanca a devenit cea mai decorată gimnastă din istorie

Marea sportivă de 26 de ani a câştigat vineri aurul la individual compus. Totalul ei de 34 de medalii mondiale şi olimpice este mai mare decât al oricărui alt gimnast, masculin sau feminin.

Biles a cucerit aurul cu un scor de 58,399 puncte. Ea a încheiat pe primul loc în faţa campioanei în exerciţiu Rebeca Andrade din Brazilia (56,766), în timp ce colega americană a lui Biles, Shilese Jones, a obţinut bronzul cu un scor de 56,332.