Gigi Becali se arată extrem de nemulţumit de intenţiile guvernanţilor de a desfiinţa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Afaceristul spune că, dacă acest lucru va fi dus la bun sfârşit, România nu va mai fi o ţară în care să poţi locui, pentru că procurorii DNA vor face orice doresc, fără niciun control.

„Dacă se desfiinţează Secţia şi dacă după aia iar face DNA, pentru că erau stăpânii ţării – ei făceau, ei desfăceau, ei comandau la judecătorii ţării, venea Dumbravă. Mie Dumbravă mi-a dat puşcăria, cu Livia Stanciu. Atunci, nu mai e de stat. Dacă ei desfiinţează secţia specială, nu mai e de stat în ţara asta. (…) DNA taie și spânzură, ei taie macaroana, fac ce vor în țara asta”, a declarat, joi, Gigi Becali.

Omul de afaceri a mers, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în contextul cererii sale de reabilitare judecătorească, depusă încă din 2019 la ÎCCJ, scrie antena3.ro.

Proiectul privind reglementarea SIIJ este aproape gata

Un proiect de lege privind reglementarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie ar putea fi lansat în dezbatere de Ministerul Justiţiei până la 1 februarie, a anunţat, miercuri, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

„Următorul pas ar fi să creionăm un proiect de lege pe care să-l transmitem în dezbatere publică şi ulterior CSM. (…) Am discutat cu specialişti din minister diverse opţiuni tehnice cu privire la acest proiect, studiem, nu este simplu, chiar dacă este vorba până la urmă de câteva articole care reglementează Secţia specială, dar efectele intervenţiei sunt de asemenea delicate şi trebuie să le cântărim, cu atenţie – legat de dosarele care s-au generat, de competenţele care sunt în joc, de garanţiile pe care trebuie să le oferim celor care se tem că s-ar putea întâmpla abuzuri în viitor, dar şi de necesitatea de a avea un aparat care cu adevărat se poate ocupa de infracţionalitate, de corupţie”, a declarat ministrul.