Situație fără ieșire pentru cea mai galonată echipă din fotbalul românesc. FCSB este în pericol de a nu se califica în grupele Europa League din cauza pandemiei de coronavirus. De acolo, doar din premii Gigi Becali pierde milioane de euro.

Gigi Becali e distrus!

Situația este fără ieșire cu doar două zile înaintea meciului cu Slovan Liberec din turul trei preliminat al Europa League. În ziua în care Alexandru Buziuc a aflat că are coronavirus, alți patru jucători au primit rezultatele. Este vorba despre Florinel Coman, Olimpiu Moruțan, Marius Briceag și Vali Crețu. Și aceștia au aflat că testul este pozitiv și nu pot juca cu Slovan Liberec în Europa League. În lotul formației sunt și alți fotbaliști care au simptome, anunță prosport.ro.

În acest moment, roș-albaștrii au 14 jucători infectați. Roș-albaștrii s-au confruntat cu probleme legate de coronavirus și înaintea meciului cu Backa Topola (6-6, 5-4 după loviturile de departajare), când au avut nu mai puțin de 18 cazuri de COVID-19, dintre care 9 jucători. Astfel, trupa lui Toni Petrea, și el infectat, a ajuns la 14 jucători depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Conform protocolului UEFA, trupa roș-albastră va mai face o serie de teste cu o zi înaintea meciului cu Slovan Liberec de joi.

Lista fotbaliștilor afectați de COVID-19

Andrei Vlad – portar
Andrei Miron – fundaș central
Iulian Cristea – fundaș central
Ovidiu Popescu – mijlocaș
Ionuț Vînă – mijocaș
Darius Olaru – mijlocaș
Florin Tănase – mijlocaș
Andrei Pandele – mijlocaș
Sergiu Buș – atacant
Alexandru Buziuc – atacant
Olimpiu Moruțan – mijlocaș
Marius Briceag – fundaș
Florinel Coman – mijlocaș
Vali Crețu – fundaș

Staff-ul tehnic afectat de coronavirus

Anton Petrea – antrenor principal

Thomas Neubert – preparator fizic

Horea Codorean – preparator fizic

Sorin Cristof – kinetoterapeut

Bogdan Stoica -analist video

Marius Ianuli – team manager

La ultimele ouă meciuri, roș-albaștrii au fost conuși e pe bancă de secundul Mihai Pintilii. Pentru că acesta nu are licența PRO, a fost adus Bogdan Vintilă de la echipa secundă, pentru a fi trecut ca principal pe foaia oficială de joc.