Cele mai multe joburi oferite de companie sunt pentru împachetat, sortat şi pentru servicii cu clienţii. Există posturi vacante şi pentru funcţia de manageri, se arată în anunțul companiei, potrivit incont.stirileprotv.ro.

În ianuarie, Amazon a anunţat că planuieşte să angajeze 100.000 de oameni full-time în următorul an, ajungând astfel la 280.000 de angajaţi în SUA. Amazon oferă asigurare de sănătate, plan de pensionare şi acţiuni în cadrul companiei, pentru angajaţii full-time.

Compania intenţionează să angajeze şi 30.000 de lucrători part-time, pentru depozite. În cazul acestora, angajaţii care înregistrează mai mult de 20 de ore de muncă pe săptămână, vor primi şi ei asigurare de viaţă şi asigurare de la medic şi de la stomatolog.

Târgul de joburi pe care îl organizează Amazon în august, începe la ora 8.00, în centrele din Baltimore (Maryland), Chattanooga (Tennessee), Etna (Ohio), Fall River (Massachusetts), Hebron (Kentucky), Kenosha (Wisconsin), Kent (Washington), Robbinsville (New Jersey), Romeoville (Illinois) si Whitestown (Indiana).

Extinderea retailerului în Bucureşti vine ca urmare a faptului că gigantul american a semnat în urmă cu un an, pentru inchirierea unei suprafeţe de 13.500 mp, în Iaşi. În toamna anului trecut, Amazon a anunţat că va oferi 400 de noi locuri de muncă permanente în România, odată cu inaugurarea unui nou Centru de Dezvoltare al Tehnologieei la Iasi.

Celor 400 de locuri de muncă, li se adaugă 600 pe care compania le are deja în România. Amazon oferă odată cu demararea acţiunii de recrutare de personal nou, oportunităţi de carieră pentru ingineri, dezvoltatori software, cercetători, analişti de business, specialişti în comerţ şi manageri.

Retailerul online a investit peste 40 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generaţie, de 11 ani, de când se află pe piaţa locală.

Amazon a anunţat, la începutul anului trecut, că vrea să înfiinţeze şi mai  multe locuri de muncă în Europa, unde grupul are deja peste 40.000 de angajati. Vice-presedintele Amazon Europe, Xavier Garambois, a declarat atunci că „în prezent recrutam noi specialişt în computere şi dezvoltatori de software pentru cele 12 centre de cercetare şi dezvoltare din Europa” din Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, Romania, Spania si Marea Britanie.