Aceasta performanţă a vânzărilor a contribuit la creşterea de două cifre a profitului operaţional al Grupului Roche si a profitabilităţii.
"Roche a avut rezultate financiare solide în prima jumătate a anului 2013 datorita portofoliului nostru de medicamente, a celor doua noi molecule destinate tratamentului cancerului recent lansate, precum si datorită cresterii inregistrate de echipamentele destinate laboratoarelor clinice. Vom continua sa punem accentul pe inovatie prin cele 68 de molecule noi din linia de cercetare si dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice, si cu cele 55 de platforme si teste clinice cheie aflate in dezvoltarea in cadrul Diviziei de Diagnostic", a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 6% în prima jumătate a anului 2013, ajungând  la 18.2 miliarde de franci elvetieni. Aceasta creştere s-a datorat, în special, medicamentelor din portofoliul de oncologie dar şi creşterii puternice înregistrată de franciza HER2, care a urmat recentei lansari a doua noi molecule destinate cancerului de san HER2 pozitiv. De asemenea, performantele diviziei au fost sustinute si de cresterea cu 33% a vanzarilor medicamentelor destinate poliartritei reumatoide.

In prima jumatate a anului 2013, vanzarile Diviziei de Diagnostic au crescut cu 3%, ridicandu-se la 5.1 miliarde de franci elvetieni, în principal datorită performanţelor deosebite inregistrate de produsele pentru Professional Diagnostics si Tissues Diagnostics care au crescut fiecare cu 6%.
Compania se aşteaptă ca vânzările să crească în 2013, în concordanţă cu creşterea vânzărilor de anul trecut, la o rată de schimb constantă.
În România, Roche este doua companie farmaceutică prezentă în românia după vânzări, după Sanofi.