Morgan Stanley se adaugă astfel pe lista unor companii de pe Wall Street care au decis să întârzie revenirea la muncă a angajaților nevaccinați, scrie Al Jazeera. Cei care nu sunt complet vaccinați vor trebui să lucreze în continuare de la distanță, a precizat MS.

Companiile care obligă angajaţii să se vaccineze

Prezentată într-o notă internă, politica Morgan Stanleu este una dintre cele mai restrictive anunțate până acum de o bancă importantă din SUA. Compania a declarat că obiectivul său este de a ajuta la crearea unui mediu normal de lucru, fără necesitatea purtării măștilor și a distanțării fizice.

Noua politică va intra în vigoare pe 12 iulie. Zilele trecute, directorul executiv James Gorman a lansat un soi de avertisment către angajații care nu ar dori să revină fizic la muncă, preferând munca de la distanță. „Dacă poți merge la un restaurant din New York, poți și să revii la birou și vă vrem aici”, a spus Gorman.

El a estimat că peste 90% dintre angajații care s-au întors la birou au fost deja vaccinați și se așteaptă ca procentul să crească. Gorman a avertizat că, dacă birourile nu vor fi ocupate până pe 6 septembrie, de Ziua Muncii, „atunci vom avea alt tip de conversație”.

Dacă majoritatea angajatorilor americani spun că nu intenționează să solicite personalului să se vaccineze înainte de a reveni, o serie de companii financiare au schimbat macazul în ultimele zile.

BlackRock Inc și-a anunțat personalul că va permite doar celor care sunt complet vaccinați să se întoarcă la birou începând de luna viitoare.

Nimeni nu scapă de vaccin

Bank of America Corp intenționează, de asemenea, să acorde prioritate revenirii personalului vaccinat. Aproximativ 72% dintre angajatorii care au răspuns la întrebările unui sondaj realizat de compania de consiliere și gestionare a riscurilor Willis Towers Watson au declarat că nu intenționează să impună vaccinarea pentru revenirea la muncă. Majoritatea spune însă că va cere ca angajații nevaccinați să poarte măști în interior.

Morgan Stanley a implementat deja spații de lucru „doar pentru vaccin” în unele divizii, inclusiv valori mobiliare instituționale și gestionarea averii, potrivit Financial Times.