Deşi vânzarea diviziei către Nestle ar fi cea mai probabilă decizie, tranzacţia va fi supusă aprobării autorităţilor de concurenţă pe unele pieţe din Europa Occidentală unde operează cele două companii, susţin sursele.

Există şi alte companii interesate de preluarea diviziei de nutriţie medicală a Danone, evaluată la aproximativ trei miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari).

Săptămâna trecută, directorul general al companiei germane Fresenius, Ulf Mark Schneider, a declarat că firma nu este interesată în acest moment de achiziţii de peste un miliard de euro.

Reprezentanţii Danone, Nestle şi Fresenius nu au comentat informaţia.

Danone a anunţat recent că vânzările la divizia de nutriţie medicală au crescut în primul trimestru din 2014 cu 5,2%, la 328 milioane de euro, în timp ce în 2013 veniturile s-au ridicat la 1,3 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 6% din veniturile totale ale grupului.

Divizia de nutriţie medicală a Danone a obţinut 67% din vânzări din Europa, iar cele mai mari pieţe ale sale sunt Marea Britanie şi Franţa.

Grupul Danone, prezent în 120 de ţări, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în fabricaţia de produse lactate proaspete şi locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate şi a alimentaţiei pentru bebeluşi. Grupul Danone a înregistrat în 2012 vânzări de peste 20 de miliarde de euro.

Danone România este lider de piaţă în categoria produselor lactate proaspete. Compania are în portofoliu peste 80 de referinţe de produs, principalele mărci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Cremosso, Danette, Casa Bună.

 

Sursa: Agerpres