În 2019, Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv și încarcerat în Arestul Central al Poliției Capitalei, unde a fost interogat de mai multe ori. În această perioadă, surse judiciare au observat o schimbare majoră în comportamentul său, devenind foarte religios.

Monstrul din Caracal e convins că face parte dintr-un plan divin

Gheorghe Dincă a solicitat să vorbească cu un preot, căruia i-a relatat o experiență pe care o considera miraculoasă: în timp ce se afla singur în celulă, a căscat și și-a amintit o rugăciune uitată din copilărie. Această întâmplare l-a făcut să creadă că situația sa face parte dintr-un plan divin.

După condamnarea la 30 de ani de detenție și transferul la Penitenciarul Craiova în cazul Caracal, Dincă a intrat în conflict cu preotul închisorii și a decis să primească botezul Cultului Penticostal. Ulterior, a rupt legăturile și cu acest cult, devenind din ce în ce mai credincios pe cont propriu.

Surse din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au dezvăluit că Gheorghe Dincă și-a tatuat spatele cu versete din Biblie, iar pe antebrațe și-a scris concluzii personale despre divinitate, transmite Gândul.

Pe antebrațul stâng, a inscripționat un mesaj despre sacrificiul lui Isus pentru iertarea oamenilor, iar pe antebrațul drept și-a scris: „Dumnezeu mă vrea viu”. Dincă este convins că Dumnezeu nu îl va lăsa să moară și că în 2070, la vârsta de 117 ani, va merge să își reînnoiască cartea de identitate.

Tatuajele au fost realizate de un deținut talentat la desen, care a folosit funingine de la un cauciuc ars, în lipsa tușului. Aceste desene pe piele simbolizează convingerile religioase ale lui Dincă și percepția sa despre destinul său spiritual.

Gheorghe Dincă
Sursa: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Gheorghe Dincă a leșinat în închisoare

Recent, Gheorghe Dincă a fost găsit inconștient în închisoare de către colegii de celulă. Autoritățile penitenciare au decis să-l transporte pe acesta la medici pentru îngrijiri medicale.

Imediat după incident, deținutul a fost controlat de către personal specializat. Gheorghe Dincă are mai multe probleme de sănătate care îi dau bătăi de cap de ceva timp.

Individul cunoscut ca „Monstrul din Caracal” suferă deja de diabet. Totuși, nu este singura problemă de sănătate cu care se confruntă. Acesta a fost diagnosticat și cu o afecțiune la nivelul coloanei vertebrale.