Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA, a fost eliminată din turneul Australian Open de către Serena Williams, numărul 11 în clasamentul WTA. În urma înfrângerii, Halep i-a transmis un mesaj emoționant adversarei sale. Astfel, Simona Halep a vrut să își arate respectul față de Serena Williams, care țintește spre al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei sale. Williams o va întâlni în meciul pentru pătrunderea în ultimul act pe nipona Naomi Osaka.

Mesajul Simonei Halep pentru Serena Williams

“Câștig sau pierd, e întotdeauna o experiență nemaipomenită să joc contra Serenei Williams.

Îi mulțumesc lui Craig Tiley și forului australian de tenis pentru munca depusă. Ați reușit să treceți peste multe provocări și nu ați încetat să luptați în interesul nostru.

Abia aștept să mă întorc anul viitor!”, a scris Simona Halep pe pagina sa de Twitter.

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Australian Open rămâne finala jucată în 2018 cu daneza Caroline Wozniacki. Jucătoarea va evolua de la 1 martie la Openul Qatarului, găzduit de Doha.

Serena Williams vrea cel de-al 24-lea titlu de Grand Slam

Serena Williams, care are în palmares 23 de titluri de Grand Slam, şi-a luat revanşa după eşecul drastic suferit în faţa Simonei în finala de la Wimbledon, în 2019, cu 2-6, 2-6.

Halep şi Williams s-au înfruntat de 12 ori în circuitul profesionist, americanca având 10-2 în meciurile directe. În 2019, cele două s-au întâlnit prima oară la Melbourne, în optimi, Serena câştigând atunci cu 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep va primi pentru participare un cec de 525.000 dolari şi 430 de puncte WTA. Românca a jucat finala la Melbourne în 2018, anul trecut a disputat o semifinală, iar acesta a fost al treilea sfert de finală, după cele din 2014 şi 2015.

În penultimul act, Serena Williams o va înfrunta pe japoneza Naomi Osaka, victorioasă în sferturi cu 6-2, 6-2 în faţa taiwanezei Su-Wei Hsieh.