"BMW Seria 3 este cel mai important model aflat în producţia de serie a BMW Group, precum şi modelul cu cele mai importante vânzări din întregul segment premium. Pentru a avea certitudinea că a şasea generaţie BMW Seria 3 va părăsi linia de producţie cu aceeaşi calitate inegalabilă, am investit aproximativ 500 milioane de euro în uzina numărul unu de la Munchen. Iar acest lucru a însemnat garantarea a 9.000 de locuri de muncă", a precizat Frank-Peter Arndt, membru în Consiliul Director al BMW AG şi director pentru producţie.

Uzina din Munchen reprezintă punctul strategic al reţelei mondiale de producţie pe care o deţine BMW Group, iar furnizarea pentru toate regiunile mapamondului se va face direct din această locaţie.

După numai trei luni de la startul producţiei BMW Seria 3 Sedan, se estimează atingerea unei capacităţi maxime de producţie de 680 de unităţi/zi.

Producţia la principala uzină din Munchen a început în anul 1922, iar în prezent aproximativ 9.000 de oameni, proveniţi din peste 50 de ţări, lucrează în acest loc.

Potrivit datelor oficiale, în 2010 aproape 206.000 de maşini au părăsit liniile de asamblare aflate în centrul unei zone rezidenţiale, cu impact minim asupra regiunii şi mediului.

La ora actuală, producţia fabricii din Munchen cuprinde: BMW Seria 3, motoarele BMW pe benzină, precum şi propulsoarele superperformante pentru modelele BMW M sau Rolls-Royce. De asemenea, sunt produse uneltele de presare şi componentele de caroserie pentru reţeaua mondială BMW Group.

Până în prezent, la uzina BMW din Munchen au fost produse peste 8,5 milioane de automobile.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/nJXlGECfWOg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: Agerpres